تلفن همراه چه بلایی بر سر گردن می‌آورد؟

تلفن همراه چه بلایی بر سر گردن می‌آورد؟
24 اردیبهشت 1398 10 دقیقه
اشتراک گذاری:

معایب استفاده مداوم از تلفن همراه بیش از تصور شماست!

 

تلفن های هوشمند در طول ساعت ها، روزها، هفته ها و سال ها با نگه داشتن گردن در وضعیت خمیده، موجب بروز مشکلات بسیار وخیم در ستون فقرات، گردن و کتف ها می شوند. میزان فشاری که با نگاه مستقیم به تلفن همراه، بر گردن وارد می آید، حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم است؛ یعنی در حد وزن طبیعی سر؛ اما زمانی که با زاویه ۱۵ درجه به گوشی نگاه می کنید، این فشار به حدود ۱۲ کیلوگرم می رسد. در زاویه ۳۰ درجه نیز ۱۸ کیلوگرم، در زاویه ۴۵ درجه، ۲۲ کیلوگرم و در زاویه ۶۰ درجه ۲۷ کیلوگرم وزن، به عضلات، رباط ها و تاندون های گردن و مهره های گردنی و پشت فشار وارد می آید. نتایج تحقیقات نشان داده اند در طول ۲۴ ساعت، متوسط فشار وارد بر گردن ناشی از نگاه کردن به گوشی با گردن کج، معادل ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ ساعت فشار شدید وارد بر گردن در حالت عادی است. این فشار درنهایت منجر به گردن درد، درد چشم ها، سردرد، درد بازوها، سوزش و بی حسی و درد بین شانه ها و درد شانه ها، بیرون زدگی دیسک های بین مهره ای، قوز پشت، ساییدگی مهره های گردن، تحلیل رفتن مفاصل و ... می شود.
فشار وارد بر عضلات و رباط های پشت گردن برای نگه داشتن وزن سر در مقابل جاذبه زمین، به تدریج باعث بروز آرتروز پیشرونده ستون فقرات از سنین جوانی، تجمع کلسیم در مفاصل و فرسودگی آن ها، ضعف و ناپایداری شدید در دیسک های گردن، افزایش فشار وارد بر حفره های عبور ریشه های اعصاب، تحریک و التهاب اعصاب، درد و اختلالات حرکتی می شود. با ادامه وضعیت قرارگیری سر به سمت جلو و پایین، بدن، خود را با این عدم تعادل وفق می دهد، به طوری که می آموزد شانه ها را در وضعیت خمیده و با چرخش به سمت جلو قرار دهد تا با فشار جاذبه مقابله کند. قوز کردن به سمت جلو، به تدریج در توانایی تنفس و کارکرد ریه ها نیز محدودیت ایجاد می کند.

برای پیشگیری از آسیب های گردن و ستون فقرات چه کنیم؟

جهت پیشگیری از این آسیب ها، باید هنگام استفاده از تلفن همراه، سر را بالا بگیرید، طوری که شانه ها و گوش ها در امتداد هم قرار بگیرند. اگر قرار است مدت زیادی به پایین نگاه کنید، باید سر را تا حد امکان بالا نگه دارید و در زمان به کارگیری طولانی مدت عضلات گردنی به خودتان استراحت بدهید، چراکه خستگی مفرط، تخریب سریع تری را به دنبال خواهد داشت. در نگاه کردن ممتد به سمت پایین، عضلات سفت، خسته و منقبض می شوند و دچار درد و اختلال خواهند شد؛ بنابراین باید زمان هایی را به کشیدن و حرکت دادن گردن اختصاص دهید تا عضلات سفت شده رها شوند. همچنین باید عضلات مرکزی بدن را تقویت کنید چراکه عضلات مرکزی ضعیف مانع صافی و کشیدگی میان تنه فوقانی می شوند و این موضوع بر عضلات گردن و شانه تأثیرگذار است. در حالت طبیعی وقتی روبرو را نگاه می کنید، یک قوس طبیعی در گردن وجود دارد که با خم شدن مداوم سر و بروز ناپایداری در مفاصل و اعصاب، این قوس از بین می رود در این وضعیت عصب هایی که از میان مهره های گردنی عبور می کنند ملتهب و تحریک می شوند و درد و عوارض نامطلوب در اندام های مختلف بدن ایجاد می کنند؛ بنابراین برای حفظ سلامت بدن خود لازم است هنگام کار با تلفن همراه، سر را در وضعیت مناسب نگه دارید.